Over ons

Hallo allemaal, mijn naam is Jose Eggink en ben getrouwd met Eddy. We wonen in Apeldoorn en hebben samen drie kinderen: Danielle, Ramon en Rick. Een Duitse Herderkennel, hoe is dat nou zover gekomen? Nou, als volgt:Honden en hondensport is mijn grootste hobby ,dit is begonnen in 1979.
ik woonde nog thuis en mijn ouders hadden een duitse herder gekocht ( Wessia van Klarendal ) en omdat mijn broers ook deze sport bedreven,wilde ik ook iets doen met onze hond.
Het was moeders mooiste niet met zijn flaporen maar dat kon mij niets schelen want hij kon  bijten als een tijger en trok menig pakwerker uit het verstek.

In die tijd zaten er volgens mij nog niet zoveel vrouwen in die sport maar dat is gelukkig nu wel veranderd. Nadat ik Eddy heb leren kennen en in oktober 1988 met hem ben getrouwd, is de hobby gebleven en ook Eddy ging regelmatig mee naar de club . Later hebben we een eigen Duitse herder aangeschaft (Santos van Sulieseraad) en onze tweede hond was Kimble van de Wolferskroon.

We hadden al langer een eigen mening over hoe een Duitse Herder uit de werklijn moet zijn en met Kimble wilde we een eerste nestje doen en zo is ook de naam van onze Kennel ontstaan,van het eerste nest hebben we zelf ook een pup aangehouden genaamd Ayca 
met deze hond ben ik gaan trainen en heb ik alle benodigde papieren bij gehaald, en hebben we 3 nestjes gefokt.
Van het laatste nest van Ayca hebben we ook weer een pup aangehouden, dit werd Faije met deze hond hebben we ook weer de benodigde papieren gehaald en Faije heeft 4 nestjes gehad,hier hebben we van het van het 2e nest een pup aangehouden genaamd Happy, waar wij nu mee trainen bij HDV/de Kuil in Apeldoorn.

Duitse Herders uit de werklijn zijn ook prima huishonden, de sociale eigenschappen vinden wij erg belangrijk voor de hond. 

Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om ons te bellen.

José Eggink